Inden du vælger dit Dometic luftfortelt skal du beslutte hvilken type telt du har brug for:

- Dometic Air Pro

- Dometic Air All Season

De to telte ligner hinanden til forveksling, men der er stor forskel i materialet - og hvilken type camping de egner sig til.

Dometic Air All Season

Dometic Air All Season luftfortelte er designet i åndbart materiale. Det åndbare materiale gør at teltet kan "ånde" og derved cirkulerer luften, og skabe et godt indeklima med et minimum af kondens. Det åndbare materiale er lidt tungere, og prisen er højere. Til gengæld egner All Season luftfortelte med åndbart materiale sig til camping både forår, sommer, og efterår, og også til camping i længere perioder.

- Åndbart og kraftigt materiale skaber godt indeklima
- Egnet til camping både forår, sommer og efterår - og også længere perioder.
- Højere vægt
- Højere pris end Pro

Dometic Air Pro

Dometic Air Pro luftfortelte er designet i et tæt og lettere materiale. Den lave vægt gør teltet nemt at stille op og tage ned. AIr Pro luftforteltene egner sig til rejsecamping, hvor man opholder sig i kortere perioder, og måske tager teltet op og ned flere gange i løbet af ferien. Dometic Air Pro er IKKE egnet til camping, hvor man ligger i lange perioder. Her skal du i stedet for vælge et Dometic Air All Season.
Det tætte og lette materiale gør at man skal sørge for rigelig udluftning i teltet, og også for at lukke af for fugt fra jorden. Med rigelig udluftning og afdækning, så begrænser man oplevelserne med kondens.

- Lettere og tættere materiale end All Season
- Egnet til rejsecamping / korte ture
- Lavere pris end All Season
- Udluftning og afskærmning er vigtigt for at undgå kondens

Vores anbefaling
Grundlæggende er begge typer - All Season og Pro - fremragende fortelte, som er utrolig nemme at stille op og tage ned.

Vi anbefaler at du vælger et All Season luftfortelt, og det gør vi af den grund, at du får et luftfortelt som egner sig til camping i hele sæsonen, både forår, sommer og efterår, og med det åndbare materiale får du en bedre campingoplevelse på den lange bane. Her skal du stort set ikke bekymre dig om kondens, da teltet selv kan ånde. Og du får et telt i en kraftigere materiale, hvilket kan have indflydelse på holdbarheden af teltet.

Det betyder på ingen måde, at Pro luftfortelte ikke kan bruges. Slet ikke. Man skal bare sørge for at bruge dem til det de er beregnet til, nemlig rejsecamping og kortere ture i sommerperioden. Her burde man kun opleve et minimum af udfrodringer med kondens, især hvis man husker at følge rådene med udluftning, udluftning, udluftning.

Vi anbefaler altid, at du - uanset hvilket luftfortelt du køber, sørger for at imprægnere det med UV-beskyttelse. Det anbefales at gøre det inden teltet tages i brug første gang, og efterfølgende en gang om året. Så har du gjort hvad du kan gøre, for at teltet holder så længe som muligt.