Hvor meget skal Kampa luftfortelte pumpes?

Vi anbefaler at man pumper sit luftfortelt op til 7 PSI - selvom Kampa anbefaler at man pumper op til 9 PSI. I de fleste tilfælde vil 7 PSI i luftkanalerne være nok til at kanalerne er hårde og støtter tetelt så det står som det skal. Hvis du ikke synes at 7 PSI slår til, så kan du altid pumpe det op til de 9 PSI som er Kampas anbefaling.

Grunden til at vi anbefaler at man kun pumper op til 7 PSI er at man derved er "forberedt" hvis vejret skulle ændre sig og bliver varmere. Luft udvider sig i varmen, og derfor er det godt at have en "buffer", så luften i luftkanalerne kan udvide sig.

Hvis luftkanalerne er pumpet op til max anbefalet tryk fra Kampa (9 PSI) så kan man udsætte luftkanalerne for ekstra pres i tilfælde af at vejret bliver varmere. I tilfælde af varmere vejr så vi luften udvide sig og derved øges trykket i luftkanalerne. Dette er normalt ikke et problem, da luftkanalerne er dimensioneret og testet til at kunne klare et tryk på over 20 PSI. Men det vil alt andet lige udsætte luftkanalerne for et unødvendigt højr tryk.

Man skal altid være opmærksom på store ændringer i temperaturer, når man ejer et luftfortelt. Hvis vejret bliver væsentligt varmere så anbefaler vi altid at man tager lidt luft af kanalerne. Så der er plads til at luften kan udvide sig.

Huskeråd til oppumpning af Kampa luftfortelt

- Pump kun teltet op til 7 PSI - det er oftest rigeligt.
- Hold øje med vejret, og tag luft ud af kanalerne i varmt vejr.

 

Kampa Pumpe PSI

 

---